балчик

Балчик е красив малък град, разположен на брега на Черно море, в североизточната част на България. Той е един от най-старите градове в Европа. Основан е в средата на VІ в. пр. н. е. от гръцки колонисти, стъпили върху руините на много по-ранно селище. 

Днес, в Балчик има разнообразни възможности за забавление – многобройни ресторанти, магазини, интересни природа, исторически и архитектурни забележителности. Някои от най-известните са Ботаническата градина, Парково-архитектурен комплекс “Двореца”, Етнографски музей, Художествената галерия и Исторически музей. На 4 км източно от града се намира местността “Тузлата” – природен феномен с лечебни свойства. Тук гостите могат да намерят голям комплекс за отдих, СПА център, къмпинги с бунгала и вили. Яхтеното пристанище на Балчик е чудесно място за яхтен туризъм и предоставя възможност за акостиране на 60 яхти едновременно. Също така, градът е едно приятно и красиво място за организиране на пикници, разходки, риболов, романтични круизи и други. В близост до Балчик има и 3 голф игрища.

Не далеч от градчето се намират и други невероятни места, като Тюленово, град Каварна, град Варна. В района на Балчик, на близка дистанция с кола се намират и природни забележителности като нос Калиакра, Камен бряг, Яйлата и Каменна гора. 

забележителности
дворецът на
РЕГИНА МАРИЯ
Университетски​
БОТАНИЧЕСКИ ГРАДИНИ
местност
ТУЗЛАТА

Обратна връзка (Feedback)

Обратна връзка (Feedback)

Обратна връзка (Feedback)

Privacy Preferences
Когато посетите нашия уебсайт, той може да съхранява информация чрез вашия браузър от конкретни услуги, обикновено под формата на бисквитки.